Konzervační přípravek SAFESIL BIO se zvýšeným účinkem mléčných bakterií od společnosti Salinity Ltd. Zlepší nejen fermentační proces siláže, ale také výrazně prodlouží aerobní stabilitu siláže, pokud se aplikuje společně s citrátem. Rychlé snížení pH siláže, zajistí nejen uchovávání živin v siláži, ale rychlé inhibici nežádoucí mikroflóry na řezance píce průkazně sníží proteolýzu N-látek, bez sekundárních metabolitů (mykotoxiny, biogenní aminy).
Kategorie: Kukuřičná siláž
Autor: Ing. Václav Jambor,CSc.
Výroba kukuřice na siláž pro výživu dojnic vyžaduje delší řezanku s podélným narušením zelené části rostliny. Tento požadavek je nutný pro zajištění kvality fermentačního procesu (vytvoření anaerobního prostředí) a zabezpečení uspokojivé struktury výsledné řezanky siláže (k zabezpečení dostatečného přežvykování).
Kategorie: Kukuřičná siláž
Autor: Ing. Václav Jambor,CSc.